пятница, 29 марта 2013 г.

Модуль 10. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме, правильно розподіляти час роботи, ніколи не говорити в спину учням, не допомагати учням діями, а спонукати та спрямовувати їх на самостійний пошук способів вирішення проблемних питань, вміти не заважати учням в процесі їх діяльності, вчасно підбадьорити та вміло сформулювати пораду. Цікавим моментом у сприянні виконанню навчальних процесів є створення своєрідного шаблону з підказками для оформлення учнями проекту, що дає можливість учням детальніше зрозуміти процес роботи.

четверг, 28 марта 2013 г.

Модуль 9. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», я змогла створити приклад учнівської роботи, та розробити оцінювання для свого прикладу учнівської роботи, використовуючи ресурси з бібліотеки для того, щоб створити чи модифікувати засоби оцінювання, що сприяло самоспрямуванню учнів при виконанні проекту. Оцінювання проводилось постійно протягом проекту, включаючи оцінювання всіх вказаних у навчальних цілях знань та навичок, акцентувати увагу як на змісті навчальної теми, так і на навичках 21 століття.

среда, 27 марта 2013 г.

Модуль 8. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме, вивчити стратегію оцінювання і аналіз власної системи оцінювання, створити інструмент оцінювання учнівської роботи, а також переглянути та внести зміни до Плану вивчення теми.

вторник, 26 марта 2013 г.

Модуль 7. Рефлексія

 Цей модуль допоміг мені з'ясувати, як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів.
Справді, інформаційно-комунікаційні технології можна ефективновикористовувати для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів. Мої нові знання впливатимуть на навчання  учнів. Учнівське самооцінювання має на меті не звільнити вчителя від оцінювання, а використовується для розвитку мислення учнів. Таке самооцінювання може виявитися принципово іншим досвідом. Під час такої діяльності учні не лише глибше усвідомлюють процес власного мислення , а й отримують потужний мотиваційний поштовх для кращого навчання.

понедельник, 25 марта 2013 г.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Web 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: спілкування через Інтернет, створення мережевого опитувальника, навчання в співробітництві, що базується на сервісах Web 2.0

пятница, 22 марта 2013 г.

Модуль 5. Рефлексія

В цьому модулі я навчилася спільно редагувати веб-документи.Попрацювала в малих групах по обговоренню презентації оцінювання навчальних потреб учнів. Навчилася використовувати і оцінювати інтернет-ресурси.

четверг, 21 марта 2013 г.

Модуль 4. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені  оперувати інструментами оцінювання. Удосконалила знання про методи формуючого оцінювання, які допомогають учителю постійно відслідковувати етапи виконання проекту.